Gaziantep'te aracısız pazar yeri... "Haydi Tarladan Sofraya"

Yayın Tarihi: 07 Eylül 2024 Cumartesi 15:27:00

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2024 Cumartesi 15:27:00

AK Partili Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, çiftçilerin ürünlerini aracısız ve komisyonsuz bir şekilde vatandaşlara sunacağı 5 pazar yerini çiftçilere tahsis etti. "haydi Tarladan Sofraya" projesiyle birlikte vatandaşlar, daha ucuza taze sebze ve meyvelere erişebiliyor. İşte detaylar...

Güneş Gazetesi

ABONE OL

Gaziantep'te kurulan pazarda aracılar ve komisyonlar yok. Çiftçiler, tarlada yetişen ürünlerini direkt olarak vatandaşla buluşturuyor, vatandaşlar ise taze meyve ve sebzelere daha ucuz fiyatlarla erişiyor.

AK Partili Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5 adet pazar yerini çiftçilere tahsis etti.

"Haydi Tarladan Sofraya" isminin verildiği proje sayesinde çiftçini emeği hakkını buluyor, vatandaşlar ise çok daha ucuz fiyatlara taze meyve ve sebzeleri satın alabiliyor.

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ!

Çiftçiler ile vatandaşlar arasında doğrudan bir bağ kurularak, hem çiftçiye hak ettiği kazancı sağlamak hem de tüketiciye daha uygun fiyatlarla kaliteli ürünler sunmak amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Haydi Tarladan Sofraya Projesi büyük ilgi görüyor.

FATMA ŞAHİN'DEN ZİYARET!

Proje sayesinde Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı üreticilerin emekleri doğrudan tüketiciye ulaştırılıyor.

Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kuzeyşehir'de kurulan pazar yerini ziyaret etti.

Ziyaretinde çiftçiler ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Şahin, proje hakkında fikirlerini sordu. Vatandaşlar ve çiftçiler, projenin yerinde olduğunu belirterek memnuniyetlerini dile getirdi.

Çiftçilerin satışa sunduğu ürünlerden alışveriş yapan Başkan Fatma Şahin, fiyatların uygunluğuna dikkat çekti.

PAZAR ALANLARI HAFTANIN 5 GÜNÜ ŞEHRİN FARKLI NOKTALARINDA KURULUYOR

Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan pazarlarda ayrıca, zabıta ekipleri ve gıda mühendisleri sürekli denetimlerle herhangi bir olumsuzluğun önüne geçiyor.

Haydi Tarladan Sofraya Projesi, her hafta pazartesi günleri Alaaddin Yavaşça Eğitim Merkezi, salı günleri Derekenarı Tur Otobüsleri Park Alanı (Kalealtı), çarşamba günleri Mehmet Akif Ersoy Pazar Yeri (Karataş), perşembe günleri Kırsal Terminal İçi ve cuma günleri ise Kuzeyşehir 1. Etap'ta kuruluyor.