Narin Güran bulundu mu? Kayıp Narin nerede? Son gelişme: Narin'den 17 gündür haber yok

Yayın Tarihi: 06 Eylül 2024 Cuma 13:45:00

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2024 Cuma 13:45:00

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmalarında 17'nci güne girildi. Küçük kızın kaybolduğu gün onu son gören 9 yaşındaki arkadaşının "Oyun oynayalım" dediği, fakat Narin Güran'ın "Çok yorgunum, oynamayalım" diyerek gittiği ortaya çıktı.

Tüm Türkiye kayıp Narin'in nerede olduğunu merak ediyor, arama çalışmaları aralıksız sürüyor. Narin Güran'la ilgili yeni gelişmeyse, küçük kızı son gören arkadaşının verdiği ifade oldu. Çocuğun "oyun oynayalım" dediği, Narin'in ise "Çok yorgunum" diyerek gittiği ortaya çıktı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki Narin Güran, 21 Ağustos Çarşamba günü saat 13.50'de camideki Kur'an kursuna gitmek için evden ayrıldı, saat 15.05'te de camiden çıktı. Aile üyelerinin beyanlarına göre, saat 15.15'te okulun önünden geçerek eve giden patika yola giren Narin'i yakınlarından kimse görmedi.

NARİN'İN SON SÖZÜ: ÇOK YORGUNUM

Saat 17.40 olduğunda narin evlerinin yaklaşık 300 metre uzağındaki caminin orada iki kişi tarafından görüldü. 10 dakika sonra da büyük amcasının evine giderek kuzenleriyle kapıda görüştü. Saat 18.47'de de 9 yaşındaki arkadaşıyla karşılaştı. psikolog ve pedagoglar eşliğinde ifade veren çocuk, ifadesinde Narin'e "Oyun oynayalım" dediği, Narin'in ise çok yorgunum, oynamayalım" diyerek oradan ayrıldığı ortaya çıktı.

Saat 18.59 olduğunda kamera kayıtlarına göre tutuklu amca, arabasıyla evlerinin önünden ayrılarak okula tarafına doğru gittiği, saat 19.30'da da ailesinin Narin'i aramaya başladığı ortaya çıktı. Peki, kayıp Narin nerede?

MAHALLE YENİDEN ARANACAK

Arama çalışmaları sırasında köyün muhtarı da olan Narin'in amcasının aracında yapılan incelemelerde, küçük kıza ait DNA örneği çıktı. Amca tutuklandı.

Küçük kızı arama çalışmalarında 17'nci güne girildi. Mahallede aranmadık ev, incelenmedik araç kalmadı. Tarlalar, su kanalları, kayalıklar, mezarlık ve mahalle çevresi yer altı cihazlarıyla kapsamlı şekilde tarandı. Fakat tek bir ize rastlanmadı. Alınan kararla, 120 haneli Tavşantepe Mahallesi'nin arama çalışmalarına sil baştan yeniden yapılacağı açıklandı.

Öte yandan Narin'in pazartesi günü okula başlayacak arkadaşlarının bu durumdan en az etkilenmesi için aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğü psikososyal destek ekipleri çalışma başlattı.