Paşinyan'dan barış mesajı! "Tarihi bir fırsatımız var"

Yayın Tarihi: 17 Eylül 2024 Salı 15:23:00

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2024 Salı 15:23:00

Ermenistan'da hükümetin ana gündemi Azerbaycan'la barış anlaşması imzalamak ve Türkiye ile normalleşmek. Başbakan Paşinyan, ülke içinden ve dışından gelen yoğun baskılara rağmen bunu hayata geçirmekte ısrarlı. Paşinyan, Kafkaslar'da barış konusunda yeni bir mesaj verdi. Ortada tarihi bir fırsat olduğunu söyledi.

Ermenistan başbakanı, dün Tiflis'i ziyaret etti. Gürcistan başbakanı ile görüştü. Görüşmenin gündeminde ikili ilişkilerin yanı sıra güney Kafkasya'da barış ve istikrarın sağlanması vardı. Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Paşinyan, Azerbaycan ile barış görüşmelerine değindi. Sınır belirleme ve diğer pek çok konuda ilerleme sağlandığını belirtti. "2 yıl süren müzakereler sonunda barış anlaşmasının yüzde 80'i üzerinde anlaşmaya varmayı başardık" dedi.

TARİHİ BİR FIRSATIMIZ VAR

Ermeni başbakan, sürecin Türkiye ile ilişkiler açısından da önemli olacağını söyledi. "Sürdürülebilir barışı yaratmak için tarihi bir fırsata sahip olduğumuza gerçekten inanıyorum." dedi. "Gürcistan, Türkiye ve İran'ın da bu sürece eşit bir şekilde katılacağından eminim." diye konuştu.