Çinliler sırrını çözmüş! Prostat, idrar kaçırması idrar yolları iltihabına karşı üç bitki

Yayın Tarihi: 16 Ekim 2024 Çarşamba 10:09:00

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2024 Çarşamba 10:09:00

Sağlıklı yaşamak herkesin hakkı özellikle prostat sorunu yaşayanlar sık idrara çıkanlar ve idrar yolu iltihabı olanlar genelde prostata ne iyi gelir? Prostat nasıl geçer? gibi soruları internette araştırıyorlar. İşte prostat sorunu ve idrar yollarına fayda sağlayan üç bitki haberimizde...

Geleneksel Çin tıbbında bitkiler yüzyıllardır çeşitli hastalıkların tedavilerinde kullanılmaya devam ediyor. Eski çağlardan bu yana Çinlilerin kullandığı prostat ve idrar yollarıyla ilgili üç bitki nedir?

Erkek üreme sisteminin bir parçası olan prostat, mesanenin altında ve rektumun önünde yer alan, meniye sıvı katması ve bu sıvının idrar yoluna itmeyi sağlayan ceviz büyüklüğünde bir bezdir.

Prostat büyümesi ve prostat hastalıkları üzerinde yaş, genetik, yağlı gıdalardan oluşan sağlıksız bir beslenme düzeni, hormonlar, A ve D vitamini değerleri gibi faktörler etkili olur. Bu nedenle tüketilen gıdalara dikkat edildiği takdirde, prostat büyümesi ve prostat hastalıkları için önlem almak da mümkündür.

Prostata ne iyi gelir? Prostat nasıl geçer? gibi soruları internette belirli yaşın üzerinde olanlarda en çok aranan ve bu sorunla alakalı bitkilerden destek almak istiyorlar.

PROSTAT VE İDRAR YOLLARI İLTAHAPLANMALARINDA DESTEK OLABİLECEK 3 BİTKİ

Prostat ve idrar yolları sorununda size destek olabilecek bitkilerden faydalanabilirsiniz.

KABAK ÇEKİRDEĞİ

Dahili kullanımı: Benign prostat hiperplazisi veya aşırı aktif mesane ile ilişkili alt üriner sistem semptomlarının giderilmesi için geleneksel olarak kullanılmaktadır. Günde 3 kez 1 tatlı kaşığı olarak kabak çekirdeği yağı kullanılmalıdır. Günlük toplam doz 5-10 gramdır. Uzun süreli kullanım mümkündür.

ISIRGAN OTU

Doğal bir idrar söktürücü olan ısırgan otu, prostat semptomlarının azalmasına yardımcı olabilir. Günde bir-iki bardak ısırgan otu çayı tüketmek önerilir. Mısır Püskülü: Doğal bir idrar söktürücü olan mısır püskülü, prostat büyümesi belirtilerini azaltabilir. Günde üç öğün tüketilebilir.

KIRKKİLİT OTU

Kırkkilit otu prostat iltihaplarını yok edici özelliğe sahiptir. Kırkkilit otu saç uzatma konusunda da size yardım eder. Silisyum sayesinde hücre yenileyerek saçlarınızın daha sağlıklı ve hızlı uzamasını sağlayacaktır.

Yeni demlenmiş çay, sabah aç karnına ve akşam yemeğinden yarım saat önce olmak üzere yalnızca günde 2 defa birer bardak hazırlanarak içilir. Hastalığın tamamen geçmesi için, bu çayı uzun bir süre içmek gerekebilir. Tavsiye edilen kür süresi 2 haftadır.