E-D-C-B-A sınıfı ehliyeti olan herkes baksın! O tarihi kaçıran yandı

Yayın Tarihi: 16 Ekim 2024 Çarşamba 16:52:00

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2024 Çarşamba 16:52:00

Yeni ehliyet sistemine geçiş ve eski ehliyetlerin yenilenme zorunluluğu ile birlikte, sürücüler ehliyet yenileme sürecine dair bilgi edinmek istiyor. 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenmiş ve hala ehliyetini yenilememiş olanlar belirlenen o tarihe kadar başvurularını gerçekleştirebilecek...

Eski tip ehliyetlerin geçerliliği bu yıl sonunda sona eriyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için son tarihin 31 Aralık 2024 olduğunu bildirdi. Bu tarihi kaçıranlar ise 15 lira yerine normal harç tarifesi üzerinden ödeme yapmak zorunda kalacak.

Genel Müdürlük yaptığı açıklamada, 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için son tarihin 31 Aralık 2024 olduğunu, bu tarihten sonra eski sürücü belgelerinin geçersiz olacağını ve değiştirilmesinin normal harç tarifesi üzerinden yapılacağını belirtti.

Tüm nüfus müdürlüklerinden gerçekleştirilebilecek sürücü belgesi başvurusu için sağlık raporu, bir adet biyometrik fotoğraf ve 15 lira yenileme ücreti ödenmesi gerekecek.

EHLİYET YENİLEME BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ehliyet yenileme işlemi için Alo 199, e-Devlet veya https://randevu.nvi.gov.tr/ üzerinden randevu alınması gerekiyor. Arından gerekli evrakların teslim edilmesi ve 15 liralık ücretin ödenmesi ile başvuru tamamlanabilecek.

Yetkililer, yeni tip sürücü belgesi almak isteyenlerin başvuru yoğunluğundan kaynaklı yaşanabilecek mağduriyetleri göz önünde bulundurması ve başvurularını yılın son aylarına bırakmamaları çağrısı yaptı.